Silver Mountain

Dezvoltatorii proiectului Silver Mountain din Poiana Brasov au cautat excelenta in crearea unui concept unic de lifestyle in Romania: un centru multifunctional cu oferta completa de petrecere a timpului liber.

Pentru amenajarea clubului The Rock si a restaurantului Loft, arhitectul Robert Marin a ales sa foloseasca materiale ecologice care sunt foarte usor de intretinut si extrem de rezistente la folosinta intensiva: HI-MACS®, MDF vopsit si lemn masiv.

Punctul central al mobilierului de club este constituit de bar, care are o structura metalica la interior si este plasat central in cadrul unui atrium bordat de un parapet din lemn masiv. Ca element definitoriu al designului, tejgheua din HI-MACS® Lucent Opal capteaza privirea datorita proprietatii materialului de a fi translucent si otinerea de efecte speciale prin iluminarea cu LED. Materialul compozit permite trecerea diferentiata a luminii datorita tehnologiei de gravare CNC pe fata interioara, astfel ca identitatile sponsorilor transpar din masa totala a blatului de lucru. Realizarea colturile rotunjite ale blatului de bar ce dau continuitate si fluiditate spatiului a fost posibila datorita procesului de prelucrare a materialului HI-MACS® prin termoformare tridimensionala. Baza obiectului este realizata din fronturi curbe de MDF vopsit alb cu finisaj mat –extramatte supercoat-. Mesele, ca elemente specifice ale unui mobilier de bar sau mobilier de cafenea, sunt realizate tot din MDF vopsit alb cu finisaj mat.

Barul din restaurantul Loft realizeaza legatura dintre mediul exterior si cel interior atat prin design, cat si prin natura materialelor utilizate. Pentru tejghea s-a folosit HI-MACS® Opal iluminat cu LED pentru a creea un efect de clar-obscur, iar pentru canturi HI-MACS® Alpine White. Intrucat HI-MACS® se poate imbina invizibil, blatul de bar cu o lungime de peste 5 metri pare realizat dintr-o bucata.

Suprapunand viziunea arhitectului cu proprietatile materialelor utilizate si cu tehnologia de fabricatie detinuta de compania Atvangarde, s-a reusit crearea unei amenajari ecologice durabile cu un design spectaculos.

Galerie foto

S-ar putea sa te intereseze si...