Art&Craft

Dezvoltarea si modernizarea aeroportului international Henri Coanda i-au dublat capacitatea de operare, punand la dispozitie facilitati performante si servicii la o clasa superioara. Spatiile comerciale trebuiau sa raspunda acelorasi cerinte, oferind calatorilor o experienta unica de cumparare. Astfel, in urma unei selectii riguroase care a tinut cont de standardele de calitate ale materialelor si ale executiei, dezvoltatorii proiectului au ales compania Atvangarde pentru a realiza amenajarea magazinului Art&Craft.
Magazinul este in esenta un artizanat dedicat vanzarii produselor traditionale romanesti, incepand cu alimente, textile, si pana la produse de olarie. Specificul activitatii a impus utilizarea motivelor de inspiratie folclorica, intreg conceptul avand la baza folosirea materiilor prime traditionale precum lemnul masiv si piatra.
Tehnologiile de fabricatie de ultima generatie pe care le-am asimilat de-a lungul timpului ne-au permis sa prelucram materialele necesare acestei amenajari: mdf furniruit cu esenta autohtona de stejar, mdf vopsit mat, tabla vopsita, piatra si mineral acrilic HI-MACS®. Mai mult, pentru a raspunde normelor in vigoare ce vizeaza mobilierul specific aeroporturilor, mdf-ul utilizat este ignifugat.
Produsele sunt grupate in categorii distincte, distribuite perimetral pe backwalluri verticale si in camp cu gondole si insule de expunere astfel: insula de expunere pentru olarie si oua incondeiate; gondole mobile pentru bauturi si textile; stalp central pentru magneti; backwalluri distincte pentru alimente, textile traditionale, suveniruri, media, tricouri imprimate; cash desk.
Ca detaliu distinctiv in cadrul spatiului s-a urmarit evidentierea muchiilor prin imbinari la 45 de grade si urmarirea unor linii drepte in designul tuturor pieselor de mobilier pentru magazin.
Tot mobilierul perimetral este distantat 6 cm de peretele placat cu piatra si iluminat LED din spatele montantilor. Lumina ajuta la evidentierea produselor si la crearea unui ritm in dispunerea mobilierului. Structura montantilor compusa din elemente individuale din mdf furniruit imbinat la 45 de grade si dispuse pe verticala cu un spatiu tip nut intre ele trimite cu gandul la tratarea sculpturala a elementelor structurale ale unei locuinte traditionale romanesti – spre exemplu, stalpii unui pridvor. Prin utilizarea mdf-ului furniruit s-a cautat apropierea cat mai realista de finisajul gandit original de lemn masiv cu fibra si noduri cat mai pronuntate.
Portalul tip insula de magazin se remarca precum un element distinctiv in cadrul spatiului atat prin dimensiune, cat si prin pozitie si modalitate de tratare a suprafetelor de mdf vopsit mat, pe care s-a aplicat ulterior un decor cu motive inspirate din portul traditional romanesc.

Cash deskul se incadreaza in amenajarea spatiului comercial prin materialele folosite: HI-MACS® piatra acrilica naturala, tabla vopsita si plexiglas. Avand si o zona de expunere a produselor, clientul si-a dorit ca finisajul final sa fie mat, astfel incat fronturile si blatul din himacs sa nu reflecte lumina, iar atentia sa fie indreptata asupra produselor.
Cerintele dezvoltatorilor si studioului de arhitectura Abstract Design au fost centrate pe finisajele specifice si pe atentia extraordinara la detalii. Materialele folosite si calitatea executiei garanteaza un mobilier comercial rezistent la utilizare intensiva si longeviv, care in acelasi timp isi indeplineste cu succes scopul: dispunere si evidentiere optima a produselor care sa stimuleze vanzarea.

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

Contacteaza-ne