Mobilier pentru Mall de la Atvangarde – Shopping City Timișoara

„31 martie, ziua marii deschideri de la Shopping City Timișoara! Galeria extinsă va aduce în oraș mai multe branduri de prestigiu internaţional si opţiuni multiple de petrecere a timpului liber.

Finalizarea fazei a-II-a de construcţie a noului mall va aduce pe piaţă cel mai mare și modern centru comercial din vestul ţarii, cu branduri cunoscute internaţional precum Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, H&M, C&A, New Yorker, Cotton, LC Waikiki, CCC, Orsay, Motivi, Sport Vision, Hervis, Kenvelo, Lee Cooper, Time Out, Adidas, Pandora, Office Shoes, Deichmann, Sephora, Douglas, Tom Taylor, Collins, Suvani, Pizza Hut, Starbucks, alături de cel mai mare și mai modern cinematograf din afara capitalei”, ne informează Opinia Timișoarei.

„Investiţia Nepi în valoare de 83,8 milioane de euro în Shopping City Timișoara reprezintă mai mult decât dezvoltarea unui centru comercial, este una dintre cele mai mari investiţii din Judeţul Timiș din ultima perioadă. De aceea, finalizarea lucrărilor la Shopping City Timișoara reprezintă una dintre cele mai importante proiecte de pe agenda acestui an. Vrem să oferim un mall care să depășească așteptările timișorenilor și întregii populaţii din regiunea de vest a României. Shopping City Timișoara va oferi, alături de opţiuni variate de cumpărături și petrecerea timpului liber și noi locuri de muncă contribuind astfel la dezvoltarea economică a regiunii de vest.”, afirmă Tiberiu Smaranda, Executive Director al Nepi.

Mobilier pentru spaţii publice din HI-MACS:

Suprafaţa totală închiriabilă, accesabilitatea si dimensiunea impresionantă recomandă Shopping City Timișoara ca un loc de mare atracţie pentru public, deci și un număr mare de vizitatori. În selecţia de proiecte pentru alegerea fabricatorului de mobilier un criteriu decisiv a fost furnizarea unui concept de mobilier pentru mall care sa aibă în spate materiale rezistente la trafic intens și uzură, dar și cu mentenanţă și întretinere cât mai reduse, dacă este posibil zero. Un alt criteriu a fost integrarea proiectelor de mobilier în linia de design general a mallului.

Atvangarde a propus compoziţii bazate pe materiale contemporane, foarte versatile, testate în aplicaţiile pentru spaţiile publice: HI-MACS, lemn stratificat, inox, HPL.

Recepţie mall, infodesk

De formă organică, din două trunchiuri de con inversate, receptia mall-ului este o piesă vizuală de rezistenţă și mare atracţie, a cărui secţiune se schimbă continuu pe toată lungimea.

Dacă pentru elementele de HI-MACS acest lucru este ușor de realizat, acest material permiţând atât termoformare 3D cât și îmbinări invizibile, execuția 3D a elementelor de HPL și lemn stratificat a reprezentat o adevărată provocare.

Elementele de semnalistică în mall

Infopoint-uri, totemuri ce încorporează televizoare ce rulează spoturi publicitare, totemuri cap scară ce indică direcţiile de circulaţie în galeria comercială pe scările rulante și travelatoare, toate acestea sunt elemente organice, termoformate, fabricate din HI-MACS, intarsii luminoase din HI-MACS Lucent, iar pentru integrarea în linia de design general a mall-ului aceeași carosare laterală cu HPL și iluminare LED contur este omniprezentă ca și la mobilierul Infodesk.

Mobilier food-court

Probabil în orice mall sau galerie comercială zona de food-court este cea mai expusă traficului și uzurii, mai mult decât orice altă zonă.

Atvangarde a propus un concept bazat pe loje separatoare, sub forma unor arce de cerc ce incorporează jardiniere, dar și module de canapele.

Ca materiale au fost alese melamina HPL, aplicată pe lemn stratificat iar pentru blaturile de mese food-court HPL compact în aceiași gamă cromatică ca și ansamblurile canapele jardiniere. Picioarele meselor au fost fabricate pe comandă din otel vopsit electrostatic cu negru și respectă toate cerintele de greutate și stabilitate specifice.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat mobilierul de debarasare resturi alimentare. Concept unic propus de Atvangarde, este fabricat din HPL compact, tablă de inox decupată laser și oţel vopsit electrostatic.

Shopping City Timișoara a fost pentru Atvangarde un proiect extrem de important și un adevarat test de maturitate pentru toate departamentele implicate: project management, producţie, logistică și montaj. Finalizarea cu succes a unui proiect de asemenea anvengură și complexitate confirmă încă o dată poziţia solidă în piaţă a companiei ca furnizor de mobilier pentru spatii publice și mobilier magazine.

 

Design: Atvangarde Design Team

Fabricator: Atvangarde

Photo: Atvangarde

Obiectiv: Shopping City Timișoara, 31 martie 2016

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne