HI-MACS, cel mai potrivit material pentru mobilier spații publice. Shopping City Râmnicu Vâlcea

Conceptul realizat de HBRO Architecture și Atvangarde Design Team pentru Shopping City Râmnicu Vâlcea propune elemente de mobilier spații publice, mobilier food court, mobilier galerie mall și lavoare baie publică fabricate din HI-MACS ce au fost gândite urmărind cerințe de care toți cumpărătorii au nevoie: relaxare, funcționalitate și informare.

Noul centru comercial va fi cea mai modernă destinaţie de cumpărături şi divertisment din regiune, aliniată la cele mai ridicate standarde, şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 27.900 de metri pătraţi.

Shopping City Râmnicu Vâlcea va include branduri internaţionale de renume, unele în premieră în regiune. Printre chiriaşii centrului comercial se numără deja unul dintre cei mai mari retaileri de electronice şi electrocasnice din România, reprezentanţe ale unuia dintre cei mai mari retaileri internaţionali de fashion şi un hipermarket Carrefour.

Noul centru va dispune de aproximativ 14.000 de metri pătraţi de branduri de fashion, o suprafaţă pentru hipermarket şi servicii de 10.000 de metri pătraţi şi una de 3.000 de mp pentru zona de restaurante şi divertisment.Shopping City Râmnicu Vâlcea completează oferta de divertisment cu un cinematograf multiplex, dotat cu şase săli, săli de bowling, biliard, loc de joacă pentru copii, cazino şi o terasă de peste 350 de metri pătraţi, cu vedere spre râul Olt, ne informează economica.net.

“Shopping City Râmnicu Vâlcea va fi primul centru comercial full concept din regiune, care va oferi atât locuitorilor din judeţul Vâlcea, cât şi celor din zonele adiacente o diversitate de produse şi servicii pentru toate categoriile de public. Este un proiect care va redefini standardele de calitate şi va modifica piaţa de retail din regiune, datorită ofertei atractive de divertisment, dotările de ultimă generaţie şi mixul complet de chiriaşi”, declară Adina Ciobanu, asset manager NEPI.

Forme geometrice din HI-MACS pentru mobilier recepție mall

Unghiurile acute, muchiile ascuțite sau blânde precum și suprafețele înclinate ale mobilierului infodesk au fost combinate pentru a forma o structură poligonală, asemănătoare unui diamant. Urmând cerințele clientului arhitecții de la Atvangarde au creat aceasta formă poligonală de cristal astfel încât, fiind poziționată pe intrarea principală a mallului, să creeze o nouă dimensiune geometrică vizibilă și reconoscibilă pentru toată lumea. Efectul său vizual senzațional nu s-ar fi putut obține dacă recepția nu ar fi fost fabricată din HI-MACS, material ce poate fi lipit fără îmbinări vizibile, rezultând astfel un obiect poligonal, monolitic, dintr-o bucată.

Bar de servire cu blat din HI-MACS în food court realizat prin termoformare

Având peste 50 de metri lungime, linia barului separă cele 7 restaurante dispuse pe două laturi ale food-courtului de zona de luat masa. Datorită proprietăților de deformare plastică la căldură și de a se îmbina invizibil blatul din HI-MACS Black Pearl este perceput vizual ca o linie continuă, dintr-o bucată. Igienică și ușor de curățat, tejgheua din HI-MACS este foarte rezistentă împotriva zgârieturilor, umezelii și petelor, motiv pentru care este folosită din ce în ce mai des în zonele de alimentație publică, în acest sens materialul deținând certificări de igienă recunoscute internațional. Frontul tejghelei a fost realizat din HPL esență nuc aplicat pe suport de MDF. La partea de jos, din motive de protecție barul a fost prevăzut cu o plintă din inox satinat.

Lavoare pentru băi mall fabricate din HI-MACS

Pentru blaturile și lavoarele din băi au fost propuse elemente fabricate din HI-MACS, monolitice, dintr-o bucată, care să integreze atât toate sistemele firești într-o baie modernă -uscătoare de mâini, dozatoare de săpun lichid – dar să răspundă și unor cerințe de ordin estetic și funcțional. Astfel lavoarele de tip plan înclinat permit montajul ascuns al sifoanelor, dar în același timp și o întreținere foarte ușoară.

Canapele modulare din piele ecologică și baruri cu blat de HI-MACS pentru zona de food-court

Pentru dotarea cu mobilier comercial a zonei de food court s-a optat pentru banchete de formă circulară realizate din MDF curbat pe structură metalică peste care a fost aplicat HPL. Spătarele și șezuturile canapelelor au fost îmbrăcate în piele ecologică turcoaz, ducându-ne cu gândul mai degrabă către un restaurant de lux decât către o zonă de servire fast food dintr-un mall. Zona de food court a fost delimitată de zona de acces către Cinema City prin amplasarea unor elemente de mobilier restaurant gândite funcțional atât ca elemente de separație propriu-zise sub formă de jardiniere, canapele cu banchete modulare, cât și ca bar de servire cu blat din HIMACS. Aceste elemente sunt completate de mobilier pentru debarasare din HIMACS și de mese cu blaturi din HPL compact cu picoare din oțel vopsit în câmp electrostatic pe care le regasim în toate galeriile Nepi și nu numai.

Elemente de mobilier urban de exterior și de interior realizate din stejar masiv și oțel vopsit în câmp electrostatic

Asimilarea în fabricație a tehnologiei de debitare-îndoire tablă de oțel și vopsire în câmp electrostatic au făcut posibilă fabricația unei colecții de elemente de mobilier urban formată din banchete de exterior, coșuri de gunoi detașabile din inox, prevăzute cu scrumieră precum și coșuri de gunoi cu colectare selectivă pentru interior în galeria mallului.

Semnalistică de interior iluminată led

În întreaga galerie au fost montate peste 50 de elemente de semnalistică direcțională sub formă de casete luminoase suspendate iluminate cu leduri, siluete din plexiglas pe zona toaletelor sau diferite stickere de atenționare.

Obiectiv: Ramnicu Valcea Shopping City,Decembrie 2017
Design: HBRO Architecture,Atvangarde Design Team
Engineering: Atvangarde Design Team
Fabricatie: Atvangarde
Material: HI-MACS Black Pearl, Alpine White, Carina, Beach Sand
Foto: Atvangarde

Vrei și tu un astfel de proiect?

Ații au căutat: mobilier spații publice, mobilier food court, mobilier galerie mall, lavoare baie publică, mobilier recepție mall, mobilier infodesk, blat din HI-MACS, tejghea din HI-MACS, HPL, lavoare pentru băi mall, bar de servire, canapele modulare, baruri cu blat de HI-MACS, mobilier comercial, banchete MDF curbat, mobilier restaurant, jardiniere, banchete modulare, bar de servire cu blat din HIMACS, mobilier pentru debarasare, mese cu blaturi din HPL compact, mobilier urban de exterior, oțel vopsit în câmp electrostatic, debitare-îndoire tablă de oțel, vopsire în câmp electrostatic, mobilier urban, banchete de exterior, coșuri de gunoi, coșuri de gunoi cu colectare selectivă, semnalistică de interior iluminată led, casete luminoase suspendate

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne