Design neconvențional pentru info-pointuri în Mega Mall București – elemente semnalistica din HI-MACS®

Deschiderea Mega Mall București a fost evenimentul lunii mai. Dezvoltatorul proiectului, NEPI, dispunând de un buget impresionant, de aproximativ 165 de milioane de euro. El a dorit ca standardul de amenajare să fie unul foarte ridicat, așa că nu s-a făcut rabat nici de la calitatea materialelor, nici de la selecția executanților, furnizorilor, companiilor de project management etc.

Printre punctele de atracție ale mall-ului se numără și info-pointurile, niște elemente semnalistica din HI-MACS® care nu sunt doar niște hărți ale traseelor din mall, ci adevărate gadgeturi interactive. În număr de 8, plasate în puncte strategice în clădire, au fost echipate cu ecrane touch screen ce permit vizualizarea nu doar a locațiilor magazinelor, dar și oferte, promoții, chiar și vizualizarea de trailere la filmele care rulează în Cinema City.

Dezvoltatorul a dorit ca aceste elemente să raspundă concomitent mai multor cerințe: să fie realizate dintr-un material rezistent la trafic intens, ușor de întreținut, cu o lungă durată de viață și garanție, dar să fie și elemente care captivează atenția publicului: să poată încorpora touch screen-urile, să aibă un design neconvențional și să sugereze ideea de punct de informare.

Proiectul aprobat a fost cel propus și realizat în întregime de Atvangarde Design Team. Luând în considerare toate cerințele dezvoltatorului, a fost ales pentru fabricație HI-MACS® material compozit, ce face posibilă fabricația unor elemente de mobilier comercial pentru spații publice, grație proprietăților care îl fac unic: permite îmbinări invizibile, rezultand piese monolitice, dintr-o bucată, este termoformabil, făcând posibilă fabricarea de forme organice și permite efecte de translucență.

În ceea ce privește culoarea, s-a optat pentru HI-MACS® Alpine White pentru execuția propriu zisă a corpului și HI-MACS® Opal din gama Lucent pentru litera “I”, executata ca și intarsie și retroiluminată cu leduri.

Formele curbe au fost obținute prin termoformarea materialului pe matrițe din spumă de înaltă densitate, într-o presă cu membrană vacuumată, iar zonele de ventilație ale touch screen-urilor au fost discret mascate prin prelucrarea CNC a materialului sub forma siglei Mega Mall.

Design: Atvangarde Design Team
Fabricație: Atvangarde Surfaces
Foto: Stelian Popa

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne