Design contemporan pentru mobilier spații publice inspirat din cultura Cucuteni. Shopping City Piatra Neamț

“Piatra-Neamț reprezintă, fără îndoială, unul dintre principalele puncte de atracție turistică din regiunea Moldovei; mai mult decât atât, este o zonă cu potențial aflată în plină dezvoltare. Prin intermediul Shopping City Piatra-Neamț ne dorim să venim în întâmpinarea locuitorilor orașului, dar și a turiștilor, printr-un mix de branduri internaționale și locale care să le acopere toate nevoile în materie de shopping și servicii. Din acest motiv zona de divertisment și terasa amenajată sunt elemente care vor diferenția centrul comercial de alte destinații din regiunea Moldovei. În ultimii ani NEPI a investit intens în România (…) Shopping City Piatra-Neamţ fiind al doilea centru comercial pe care îl inaugurăm în acest an, după Shopping City Timişoara. În primul an de funcţionare ne aşteptăm să ne treacă pragul peste 5,5 milioane de vizitatori”, a declarat Sebastian Mahu, Asset Manager la NEPI.

După finalizarea unei investiții de 25 de milioane de euro, noul centru comercial din reședința județului Neamț își primește vizitatorii.

Shopping City din Piatra Neamț a fost dezvoltat de New Europe Property Investment plc (NEPI), iar una dintre ancorele noului spațiu comercial este hipermarketul Carrefour, primul din această zonă al grupului francez. Galeria reunește peste 70 de spații comerciale și are peste 1.500 de angajați.

Centrul comercial, ce acoperă o suprafață totală închiriabilă de 28.000 de metri pătrați, este dispus pe două niveluri și include o parcare exterioară de 1.000 de locuri, accesibilă prin cele două sensuri giratorii create la intrările din Bulevardul Decebal și Strada Bistriței. Parterul găzduiește branduri de modă, sport, frumusețe, bijuterii şi accesorii, home&deco, articole pentru copii și jucării, tehnologie, dar și farmacii, bănci, petshop, service auto și servicii de optică.

Nivelul 1 este dedicat zonelor de food court și divertisment, completate de o terasă exterioară ce oferă o panoramă a culmilor muntoase. Zona găzduiește restaurante și cafenele, unele în premieră în județ, precum și diverse opțiuni de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele, asigurate de cazinoul MaxBet, zona de recreere MaxFun și locul de joacă Paradisul Copiilor.

Cinematograful multiplex Cinema City are șase săli unde vizitatorii vor putea urmări începând din a doua parte a lunii decembrie filme în formate 2D și 3D.

Hipermarketul Carrefour are o suprafață de 7.500 de metri pătrați și o gamă de peste 50.000 de articole. Printre brandurile prezente în Shopping City Piatra-Neamț se numără: C&A, New Yorker, Intersport, Pepco, Takko Fashion, Secuiana, Textil Market, Orsay, Neo Fashion, TMX, Gatta, Otter, CCC, Deichmann, Benvenuti, Marelbo și Banca Transilvania, ne informează Bussines Magazine.

Mobilier spații publice inspirat din cultura Cucuteni, fabricat din Hi-Macs.

Excelenta idee a celor de la September Media de a folosi ca sursă de inspirație simbolurile specifice culturii Cucuteni ca bază conceptuală a campaniei de comunicare vizuală pentru Shopping City Piatra Neamț a fost preluată și se regăsește în elementele de mobilier pentru spații publice precum și în elementele de semnalistică și direcționare prezente prin toată galeria.

Mobilier recepție mall fabricat din Hi-Macs și mdf vopsit.

Preluând conceptul celor de la September Media, Atvangarde Design Team a propus pentru mobilierul infodesk, totemurile cap scară și panourile direcționale suspendate compoziții în forme simple, cu linii drepte și îmbinări la unghi din Hi-Macs Alpine White și mdf vopsit extramat supercoat, și simbolurile speciifice culturii Cucuteni prin intarsia în suprafața de Hi-Macs a elementelor de mdf vopsit. Toate aceste elemente de mobilier comercial sunt puse în valoare prin iluminare cu lumină LED a cărei temperatură de culoare este 6.000 K.

Mobilier modular din HPL și canapele din piele ecologică pentru zona de food-court.

Pentru zona de food-court s-a optat în alegerea mobilierului pentru o compoziție de HPL cu finisaj de esență de nuc și piele ecologică de culoare powder blue pentru canapele modulare. Perimetrul zonei a fost delimitat prin trei elemente de peste 5 metri lungime, ce au o triplă funcționalitate: mobilier bar de servire pe scaune specifice către culoarul de circulație, banchete cu canapele modulare către zona meselor, dar și ca elemente de mobilier comercial ce incorporează jardiniere cu rol separator între cele două zone și care dau căldură spațiului.

Dacă pentru zona de delimitare arhitecții de la HBRO au optat pentru elemente drepte de mobilier comercial, în zona de servire au propus elemente curbe, jumătăți de cerc ce dau un plus de eleganță spațiului, ducându-ne cu gândul mai degrabă către o zonă de lobby dintr-un hotel, decât către o zonă de servire fast-food. Astfel au fost realizate dintr-o bucată pe structura metalică roluită, vopsită în câmp electrostatic, canapele generoase și comode al căror șezut și spătar sunt îmbrăcate în piele ecologică de culoare powder blue în aceeași compoziție cu HPL-ul din esență de nuc din care au fost realizate toate elementele de mobilier pentru food-court. Pentru protecție, tuturor acestor elemente li s-a montat plintă de inox din tablă satinată înaltă de 20 de centimetri.

Toate eceste elemente sunt completate de mobilier pentru debarasare și de mese cu blaturi din HPL compact deja consacrate în toate galeriile Nepi și nu numai cu picoare din oțel vopsit în câmp electrostatic.

Zona de food-court comunică către o terasă deschisă unde, atunci când vremea o permite, publicul se poate relaxa în aer liber cu vedere la zona montană. În acestă zonă s-a optat în alegerea materialeleor pentru mobilier pentru mese cu blat din Hi-Macs datorită excelentelor proprietăți pentru exterior ale acestui material.

Proiectul Shopping City Piatra Neamț nu face decât să confirme încă o dată experiența și capabilitatea tehnologică de proiectare, execuție și montaj ale Atvangarde în câmpul de mobilier pentru spații publice și mobilier comercial. Acest proiect încheie anul 2016 și vine după o serie de proiecte de mobiler pentru mall finalizate cu success de către Atvangarde:

  • Februarie – finalizare proiect mobilier food-court, spații comune și băi în Plaza România
  • Martie – finalizare proiect mobilier food-court și spații comune în Shopping City Timișoara
  • Aprilie – finalizare proiect mobilier food-court în Brăila Promenada Mall
  • Iulie – finalziare proiect spații comune în City Park Constanța
  • Septembrie – finalizare proiect mobilier food-court și băi în București Mall

 

Galerie foto

Alții au căutat: mobilier pentru spatii publice, mobilier mall, mobilier receptie mall, mobilier de camp, mobilier info desk, mobilier food court, canapele modulare, mobilier HPL, mobilier mdf vopsit, mobilier Hi-Macs, blat H-IMacs, otel vopsit in camp electrostatic.

S-ar putea sa te intereseze si...