ProShop Salomon premium concept store.

Mobilier comercial pentru noul flagship store Salomon România

Salomon România deschide pe 31 octombrie 2016 cel mai mare magazin monobrand din Europa într-un concept de amenajare și mobilare complet nou. Spațiul situat în Bulevardul Unirii este dispus pe două etaje, iar transformarea acestuia dintr-un spațiu situat la parterului unui bloc într-un autentic flagship store a fost o adevarată provocare atât pentru Paradigma Studio, biroul de arhitectură ce a propus conceptul, cât și pentru Atvangarde, fabricatorul de mobilier comercial care a dus la bun sfârșit amenajarea interioară cu mobilier.

„Magazinul Salomon a reprezentat o adevarată provocare pentru echipa Paradigma Studio, provocare conștientizată abia în momentul în care am văzut spațiul și am văzut din ce se face brandul Salomon cu adevărat” spune Andra Marinescu-Vlăduț. „Punctul culminant a venit în momentul în care beneficiarii ne-au zis că acesta va fi cel mai mare magazin din Europa și că trebuie să fie un flagship store, un Guci al Salomonului, un magazin care să inspire ideea de tehnic prin toți porii, dar în același timp să nu cadă în imaginea clasică de industrial. Am concluzionat că în incinta magazinului va trebui să îmbinăm trei aspecte esențiale: drumeție montană, alergare urbană, schi și două tipuri de peisaj: montan și urban. Ne-am ales cu grijă 4 materiale cheie pe care le-am folosit în magazin: piatră cubică, lemn în stare brută și în stare finită (mdf vopsit), beton și tablă.”

Mobilier perimetral din mdf vopsit mat și lemn masiv

Fiind un spațiu alternant de vitrine și stâlpi de susținere s-a optat pentru carosarea stâlpilor cu panouri slatwall din mdf vopsit negru mat, ce permit utilizarea practic a tuturor tipurilor de accesorii metalice pentru expunere produs și cu panouri din rigle respectiv șipci din lemn masiv lăsat în culoarea naturală a pinului: „Lemnul natur duce cu gândul spre zona montană, spre ideea de cabană montană, unde schiorii se opresc la un popas” spune arhitecta.

Pentru a utiliza la maximum potențialul vitrinelor magazinului, Paradigma a propus niște boxuri volumetrice cu dublă față, una către magazin sub forma de back-wall mdf vopsit negru mat pentru expunere de produs și cealaltă către stradă cu rol de punere în valoare a manechinelor. Boxurile încorporează o ușă de acces din magazin în vitrină, practic invizibilă, ce permite schimbarea manechinelor.

„Prin definiție trebuiau să comunice ideea de informare și prezentare. Astfel am creat niște boxuri care să extrapoleze conceptul de „informare turistică”. Ce ne-a dat ceva bătăi de cap a fost partea tehnică de realizare a acestor boxuri, realizare și execuție ce a reprezentat un adevărat challenge și pe care nu am fi reușit să o punem în practică fără experiența și priceperea celor de la Atvangarde. Lemnul în stare finită, sub forma de MDF vopsit se regăsește atât în boxurile din magazin, cât și la scara ce leagă parterul de etaj sub formă de panouri alternate printre care se vede betonul brut din spate, într-o stilizare a blocurilor de pe Bulevardul Unirii,” continuă Andra Marinescu-Vlăduț.

Zona casei de marcat, mobilierul cash desk a fost fabricat din tablă roluită, vopsită negru mat în câmp electrostatic și elemente de mdf peste care s-a aplicat prin spatulare microciment ce vine în continuarea ideii de peisaj urban. „Finisajul de beton al pardoselei sugerează ‘urbanul’ pătruns în incinta spațiului, idee extrapolată cu placările de piatră cubică, material adesea regăsit în zonele centrale ale orașelor.”

 Accesorii metalice din oțel vopsit în câmp electrostatic pentru expunere produs

Atvangarde a dezvoltat și asimilat în producție în ultimii ani întreaga tehnologie de prelucrare a metalelor și vopsire cu pulberi în câmp electrostatic atât de necesare pentru fabricația accesoriilor metalice pentru expunere de produs. Astfel conceptul Salomon încorporează practic toată gama de accesorii metalice de expunere produs: polițe din tablă îndoită la abkant, hangeri pentru expunere de produs de tip blister, bare de forță și bare „U” pentru expunere umerașe, console și profile perforate în laser pentru panouri de perete.

„Prin intermediul materialelor folosite, cu texturi și finisaje contrastante am încercat să creăm un decor dinamic prin textură, dar discret prin culoare, perfect pentru a scoate în evidență actorii principali ai scenei, produsele Salomon, produse pline de culoare, produse ce trebuie să completeze perfect decorul, nu să se piardă în designul magazinului.”

Locație: București, Bulevardul Unirii, octombrie

Design: Andra Marinescu-Vlăduț, Roberta Ciorzan; Paradigma Studio.

Fabricator: Atvangarde

Foto: Atvangarde

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne