Mobilier magazin din pal melaminat si HPL pentru ALDO Mega Mall Bucuresti

Distribuitorul din România al brandului de încălțăminte și accesorii Aldo a deschis în mai 2015 magazinul cu numarul 8 în Mega Mall București.

Proiectul Aldo este bazat pe un puternic concept de design regăsit în peste 60 de țări și în peste 2000 de magazine din întreaga lume. Grupul Aldo a testat în timp, în rețeaua de magazine impresionantă ca mărime pe care o deține, diverse materiale pentru realizarea de mobilier comercial, materiale care să corespundă atât conceptului de design: funcțional, să permită expunerea mărfii conform politicii de merchandising a brandului, dar să și reziste la trafic intens. În timp, s-a optat pentru fabricarea de mobilier magazin din pal melaminat și HPL.

Însă punerea în operă a unui mobilier de calitate din aceste materiale este o adevarată provocare. Dacă fabricatorul nu deține tehnologie de debitare, aplicare cant și adezivare/presare adecvate, iar personalul nu are experiența unor astfel de lucrări, rezultatul nu va fi cel dorit. După testarea câtorva furnizori, începând cu vara anului 2014, Aldo a ales să lucreze cu Atvangarde, magazinul din Mega Mall București fiind al doilea proiect realizat împreună.

Mobilier perimetral: creatorii conceptului ALDO au optat pentru panouri expunere pal alb și ancadramente volumetrice tot albe, iluminare încastrată cu tuburi fluorescente, dar cantuite cu HPL negru pentru a da contur fiecărui back wall. În fundal au fost prevăzute panouri cu sine aluminiu perforate ce permit o utilizare reglabilă pentru suporti polita si console metalice în expunerea pantofilor și genților.

Mobilier de camp: acesta a fost tratat diferențiat după funcționalitate sub formă de insule magazin, fabricate volumetric din pal melaminat alb și contur HPL negru, echipate cu rafturi pal, polite tabla vopsita electrostatic și gondole metalice magazin ca element de mobilier metalic, prevăzute cu agatatori metalice pentru expunerea accesoriilor.

Cash desk și retro desk: au fost tratate unitar astfel încât să răspundă din punct de vedere funcțional necesităților de servire și depozitare, dar să se și integreze conceptual în designul general al magazinului. Fiind elementele supuse poate cel mai mult la uzură, au fost realizate numai din materiale foarte rezistente: cash desk HPL și tejghea magazin tablă inox satinat. De tejghea este fixat un expozitor plexiglas pentru distribuire flyere. Retro desk-ul ca element de depozitare a fost fabricat din pal melaminat si HPL.

Mobilier vitrina: dispunând de un spatiu cu deschidere largă pentru vitrine și intrare, a fost posibilă realizarea unei amenajări generoase cu expunere pentru marfă în trepte fabricate volumetric.

 

Design: D3/Abstract Design

Fabricatie: Atvangarde

Foto: Stelian Popa

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne