Mobilier urban din lemn exotic și corten pentru City Gate București

City Gate este un complex de birouri desfășurate în două turnuri independente a câte 18 etaje fiecare și este situat în Piața Presei Libere. Proiectul finalizat în 2009 este deținut în prezent de către GTC România, are o suprafață închiriabilă de 47.000 mp și un subsol pe 3 etaje ce furnizează peste 1.000 de locuri de parcare. Cele două clădiri au obținut în 2012 certificare Green Building.

După 9 ani de exploatare GTC ia decizia de refacere totală a piațetei dintre cele două turnuri, lucrările de reamenajare vizând înlocuirea pavajului, refacerea hidroizolației subsolului de sub acest spațiu, crearea unor zone verzi și amplasarea unor elemente de mobilier urban fabricate la comandă.

În spatele acestui master plan s-a aflat arhitectul Dorin Butaru și compania IntraUrban al cărei co-proprietar este. ”O provocare cu final fericit. Un mobilier urban realizat de o firmă românească cu detalii impecabile. O investiție privată ce a schimbat total un spațiu cu o funcțiune incertă într-un spațiu de relaxare unde tinerii din corporații se pot relexa, pot socializa și pot petrece un timp prețios într-un mediu urban, dar primitor și liniștitor,” spune Dorin Butaru.

Cerințele beneficiarilor au fost legate încă de la început atât de aspecte ce țin de design, obiectivul principal fiind transformarea unui spațiu dezolant din beton într-un spațiu care să ne ducă cu gândul la timpul liber, la un parc, o zonă de relaxare, dar și la aspecte ce țin de durata de viață și rezistența în timp și la intemperii ale materialelor, fără a afecta însă vizual compoziția arhitecturală. Astfel, pentru fabricația elementelor de mobilier urban au fost alese materiale a căror durată de viață este de peste 20 de ani, presupun mentenanță și întreținere minimă și sunt în același timp naturale: lemn exotic Garapa și tablă de oțel Corten.

Atmosfera de parc pe care o regăsim în amenajarea City Gate a fost creată prin alternarea insulelor verzi cu zone de circulație din pavaj, prin iluminatul discret precum și prin prezența elementelor de mobilier stradal și mobilier de parc: jardinière de exterior, bănci pentru parcuri, suprafețe de deck din lemn exotic. Un spațiu câștigat cu un potențial imens ce poate funcționa la fel de bine atât ziua, cât și noaptea. Sper ca astfel de experiențe să fie repetate la o scară cât mai mare. Nevoia de spații urbane de calitate care să răspundă unor necesități funcționale și estetice în București este imensă și este de admirat că s-a început acest demers în a schimba și înfrumuseța zonele punând accent atât pe nevoia oamenilor, cât și pe aspectul vizual al spațiului,” continuă Dorin Butaru.

Galerie foto

Alții au căutat: mobiler urban, mobilier pentru spații publice, mobilier de exterior, mobilier stradal, mobilier pentru parcuri, bănci stradale, bănci parcuri, mobilier metalic, mobilier din lemn pentru exterior, mobiler Corten, deck lemn exotic, mobilier lemn exotic.

S-ar putea sa te intereseze si...