De ce mobilierul comercial metalic se vopsește în câmp electrostatic

Elementele de mobilier comercial metalic le regăsim în toate tipurile de magazine de retail, de la benzinarii, magazine de îmbrăcăminte și încălțăminte, până la magazine de jucării, magazine pentru articole sportive, supermarketuri etc. Fiind spații de trafic intens în care mobilierul este zilnic abuzat cu numeroase produse ambalate, coșuri de cumpărături, cutii, blistere, elemente de siguranță etc., se pune problema tipului de acoperire prin vopsire ce este cel mai potrivit pentru ca mobilierul comercial și acccesoriile de expunere să poată trece testul timpului: vopsirea  convențională prin sprayere lichidă sau vopsitoria electrostatică?

Prima alternativă, deși aparent mai ieftină are tendința de schimbare rapidă a culorii, exfoliere și chiar apariția de rugini dinspre interior, astfel că după nici un an de exploatare este necesară reaplicarea de peliculă vopsită. În spațiile de trafic foarte intens, și vom enumera aici doar cazurile supermarketurilor și benzinăriilor datorită uzurii prin acțiune mecanică, deteriorarea suprafeței se instalează imediat, după doar câteva zile sau săptămâni de exploatare.

A doua alternativă însă, vopsirea cu pulberi în câmp electrostatic are o durată de viață și de 20 de ani până la următoarea reaplicare. Are rezistența mecanică superioară la zgârieturi și lovituri, aderența foarte bună a suprafeței vopsite fără exfolieri, iar acoperirea uniformă a peliculei dă o calitate superioară vopsirii prin sprayere lichidă, fiind eliminate defectele frecvent întâlnite: zone scurse, matuiri, gazare, „ochi de pește”, contur etc.

Nu în ultimul rând vopsirea în câmp electrostatic este un proces foarte ecologic, fără scăpări masive de substanță în atmosferă, fără solvenți în scenariul de vopsire și fără utilizare de substanțe cancerigene.

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne