Denttaglio Clinic. Mobilier pentru clinică medicală din HI-MACS

De ce a devenit HI-MACS un material tot mai mult utilizat în amenajarea clinicilor medicale, a laboratoarelor, a spitalelor, în industria chirurgiei estetice sau în alte domenii?

HI-MACS este un material de înaltă performanță produs de LG după o rețetă de fabricație unică, fapt ce clasează materialul în fruntea clasamentului între materialele acrilice compozite. Datorită proprietăților termoplastice, utilizarea acestui material îndeplinește atât criterii de design și estetică, dar și de funcționalitate, specifice domeniului.

HI-MACS este un material omogen, neporos, cu o suprafață lisă și fină, nu este penetrat de apă și se îmbină invizibil. Aceste calități fac ca materialul să fie ideal în aplicații precum mobilier clinică medică, mobilier HoReCa și spații de servire a publicului în general. De altfel, materialul deține certificări de igienă ce îl fac compatibil cu utilizarea în sălile de operație.

Totodată, datorită proprietăților precum termoformarea – proprietatea de a lua forma unei matrițe când este încălzit – și de translucență, HI-MACS a devenit un material foarte îndrăgit de arhitecți și designeri, motiv pentru care este propus din ce în ce mai mult în proiecte.

Denttaglio Clinic: amenajare de excepție în care HI-MACS a fost folosit pe scară largă.

Mobilier recepție clinică medicală – compozitul din HI-MACS Alpine White în care proprietățile termoplastice ale materialului sunt omniprezente. Forma curbă pentru recepția HI-MACS se continuă cu bancheta realizată dintr-o bucată din același material. Pentru a da consistență spațiului o măsuță cu toate colțurile rotunjite a fost adaugată compoziției. Toate aceste contururi  organice au fost subliniate prin iluminare cu banda LED.

Volumetrie termoformată din HI-MACS – zona de retrodesk a fost realizată din HI-MACS Chiffon și încorporează sigla Denttaglio Clinic iluminată LED și realizată din HI-MACS Lucent prin tehnica de intarsie.

Mobilier cabinet stomatologie – toate elementele de mobilier – blaturi de lucru, chiuvete, corpuri de depozitare, etc, au fost realizate integral din HI-MACS și MDF vopsit datorită proprietăților de igienă ale acestor materiale.

Mobilier baie clinică medicală – proprietarii clinicii au optat pentru utilizarea băilor cu lavoar din HI-MACS, modelul Manhattan, produs de Atvangarde. Acesta este un lavoar de tip plan înclinat, îmbinat dintr-o bucată cu blatul și care permite ascunderea sifonului inestetic sub planul înclinat.

Design: Atvangarde Design Team

Fabricator: Atvangarde

Foto: Atvangarde

Obiectiv: Denttaglio Clinic, Clinică stomatologie, Calea Floreasca nr. 35, București

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne