Rebranding total pentru lanțul de restaurante Dinner Food. Mobilier pentru restaurant din Hi-Macs și MDF furniruit

Devenită mai cunoscută începând cu 2010 prin preluarea lanțului de restaurante Swiss Grill, Dinner Food trece astăzi printr-o transformare totală a identității, urmărind influențarea percepției consumatorilor asupra produselor și serviciilor oferite.

În spatele succesului Dinner Food stă o strategie bazată pe politica de produs proaspăt, ingrediente naturale, lipsa aditivilor E și un preț competitiv. Astfel azi rețeaua de restaurante Dinner Food numără nouă locații proprii și una francizată ce își vor schimba complet infățișarea până la sfârșitul anului.

“Prin acest concept am dorit să creez un ambient fresh, prietenos, dar în același timp puternic și atrâgător. Scopul a fost ca produsul oferit în oricare restaurant Dinner Food să fie prezentat într-o manieră contemporană, modernă, ce poate fi regăsită oriunde în Europa”, spune Mihaela Paris, creatoarea noului concept de design pentru Dinner Food.

Deoarece sunt situate în zonele de food-court din centrele comerciale sau în marile ansambluri de clădiri pentru birouri, în acest nou concept s-a urmărit introducerea unor elemente de design urban ce utilizează materiale netradiționale inspirate din aspectul betonului, cimentului și oțelului vopsit și îmbinate cu elemente de lemn masiv (stejar) ce vin să dea căldură spațiului.

Astfel, deși destinația este de mobilier comercial, pentru blat de lucru și servire a clienților s-a optat pentru Hi-Macs, culoare Midnight Grey, material compozit acrilic ce permite fabricația de mobilier restaurant dintr-o bucată, fără îmbinări vizibile, iar pentru fronturi MDF furniruit stejar lăcuit mat.

Mobilierul destinat zonei de servire a mesei – banchetele modulare, mesele și scaunele urmăresc același stil de design, iar pentru fabricația lor au fost propuse materiale de aceeași inspirație: canapele tapițate în piele ecologică roșie pe banchete din stejar Arlington, mese cu blaturi din HPL compact finisaj ciment și picioare de oțel vopsit în câmp electrostatic, mobilier debarsare fabricat la comandă după specificațiile clientului din același stejar Arlington și tablă inox satinat.

Pereții gri antracit au fost puși în valoare prin alternarea elementelor de decor sub forma unor volumetrii din MDF vopsit roșu mat și MDF furniruit stejar ce incorporează oglinzi, mușchi stabilizat, ghivece de tablă vopsită pentru plante și structuri metalice vopsite în câmp electrostatic.

Nu în ultimul rând, în alegerea materialelor s-a ținut cont de exploatarea pe termen lung a spațiilor în condiții de trafic intens. Astfel toate materialele utilizate sunt cunoscute pentru calitățile de rezistență la acțiune mecanică, termică, sunt ușor de curățat și întreținut, dețin norme de igienă și sunt eco friendly.

“Materialele pe care le-am folosit – piatra acrilică naturală Hi-Macs, lemnul natur, oțelul vopsit, ceramica porțelanată, precum și culorile – gri antracit, roșu și alb vin să susțină noua imagine a brandului”, continuă arhitecta Mihaela Paris.

Design: Mihaela Paris
Fabricator: Atvangarde
Foto: Atvangarde
Locația: București Pipera Up-Ground, aprilie 2017

Vrei și tu un astfel de proiect?

Ații au căutat: mobilier restaurant, mobilier fast-food, mobilier Hi-Macs, bar Hi-Macs, mobilier Ho-Re-Ca, mobilier MDF vopsit, mobilier MDF furniruit

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne