Farmaciile DONA

Echipa studioului de arhitectura MATIUS, cel mai entuziast si profesionist studio de arhitectura din Romania, specializat exclusiv in sfera arhitecturii de retail, a fost invitata sa deseneze planul de redefinire a identitatii farmaciilor DONA in vara anului 2013, iar rezultatul a fost unul impresionant: o oaza de liniste cald-racoroasa, o gura de sanatate si inspiratie in acelasi timp.
Pentru realizarea acestui proiect a fost necesara alegerea unor materiale care sa corespunda cerintelor de igiena specifice mobilierului pentru farmacii, dar care sa permita si un design care sa puna in evidenta spatiul. Astfel, mobilierul conceput pentru aceasta amenajare imbina armonios piatra acrilica naturala HI-MACS, MDF vopsit extramat supercoat si sticla ultraclara vopsita.
Vazuta dinspre strada, intreaga farmacie devine o vitrina imensa ce invita catre un spatiu aproape nefiresc de permisiv si accesibil. Receptiile sunt ordonat distribuite si pastreaza o linie curata,contribuind astfel la atmosfera plina de confort. Receptiile sunt realizate din sticla ultraclara vopsita verde, aducand spatiului un aer proaspat, natural. Pentru blaturile receptiilor s-a optat pentru folosirea materialului compozit   HI-MACS datorita proprietatilor igienice ale acestuia (suprafata omogena, non-poroasa a materialului si lipsa rosturilor de imbinare nu permit patrunderea bacteriilor si fungilor). Mai mult decat atat, blatul acrilic are o rezistenta sporita la actiunea factorilor mecanici si este foarte usor de intretinut.
Back-wall-urile sunt realizate din MDF vopsit extramat supercoat, un finisaj care ofera MDF-ului o mai mare rezistenta la uzura si zgarieturi si are in acelasi timp o textura catifelata, placuta la atingere.

“Dona este conceputa astfel incat sa acorde climatului angajatilor farmaciei regasirea stimei de sine ca profesionisti si sa faciliteze actul apropierii de pacienti prin Consiliere, cel mai important atu al retailerul DONA, a echipei tehnice, de marketing si comunicare si a tanarului studiou de arhitectura MATIUS. Dona are proprietati curative prin climatul interior remarcabil de placut, prietenos si intim. Materialele de ultima generatie folosite si in special lumina din interior graiesc de la sine despre cat de placuta, revigoranta si stenica este reintoarcerea la natura, la viata sanatoasa.” spune designerul.

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne