Mobilier comercial de lux pentru Optiplaza Boutique, flagship store în Băneasa Shopping City

Grupul Optiplaza operează în sectorul de optică medicală și optică fashion pe segmentul de clientelă mediu și lux în 35 de magazine deschise începând cu anul 2004. Politica de expansiune continuă atât pe linia magazinelor Optiplaza clasice, cât și, începând cu decembrie 2016, prin inaugurarea unui nou concept, Optiplaza Boutique, ce se adresează exclusiv segmentului de lux pentru optică medicală, ochelari de soare și fashion. „Un lanț de magazine ajuns la maturitate ar trebuie să aibă cel putin 100 de magazine”, declară pentru Money Channel Marius Chiriac, CEO al grupului Optiplaza.

Pentru noul Optiplaza Boutique deschis în Băneasa Shopping City a fost propus un concept de mobilier comercial realizat exclusiv din materiale premium atât clasice,  mdf furniruit super lucios, cât și moderne, Hi-Macs, piatră acrilică naturală.

„Conceptul magazinului Optiplaza Boutique a fost acela de a crea un spațiu minimalist din punct de vedere formal, care să fie scos în evidență doar prin diferitele tipuri de finisaje și texturi alese: luciul marmurei, al oglinzii, textura de lemn a corpurilor de depozitare, albul curat al spațiilor de expunere.” spune arhitectul Răzvan Dracea de la Ari Consult. „Corpul central sculptural realizat din Hi-Macs setează stilul spațiului. Din aceeași familie formală fac parte și extrudările corpului de mobilier, rezultând astfel rafturile de expunere, și tratarea peretelui decor, liniile frânte fiind o temă recurentă. Materialele alese dau adâncime spațiului și creează un joc de lumini ideal pentru a dispune diferitele tipuri de ochelari și a aduce focusul pe aceștia, piesele puse în vânzare fiind tratate ca niște „bijuterii”. Ochelarii fac parte din categoria de lux, lucru care se regăsește și în exprimarea formală, materialele și detaliile folosite,” continuă acesta.

Ideea de produs de lux este sugerată printr-o expunere selectivă, neaglomerată, în mobilierul perimetral. Astfel au fost încorporate în mobilerul perimetral fabricat din  mdf furniruit  furnir exotic Makasar, nișe de expunere de forme geometrice fabricate din Hi-Macs Alpine White și iluminate puternic cu lumina LED.

Abordarea neconformistă de mobilier pentru magazin pleacă de la ideea de expunere minimalistă a produsului astfel încât clientului odată interesat de un produs expus să i se prezinte ulterior colecții întregi de ochelari ce sunt depozitate  în câteva zeci de compartimentări cu fronturi slim, fără mânere.

Mobilier cash desk fabricat din Hi-Macs

Piesa de rezistență a magazinului este recepția fabricată integral din Hi-Macs ca o volumetrie poligonală dintr-o singură bucată, monolitică, ce pare tăiată dintr-un cub imens de piatră direct din carieră.

Rolul său nu este de a încorpora casa de marcat și aparatele de carduri, ci acela de prezentare a ochelarilor și de loc de comunicare cu clienții. De altfel casa de marcat, aparatele de carduri și computerul magazinului se regăsesc încorporate în mobilierul perimetral în mod invizibil și pot fi accesate prin deschiderea unei nișe.

Placari de pereti din Hi-Macs

Caracterul minimalist al conceptului este continuat pe întreaga parte din lateral-dreapta a magazinului. Datorită proprietăților Hi-Macs de a se îmbina invizibil acest perete a putut fi conceput și realizat în aceeaș manieră cu cash deskul magazinului. Astfel geometria carteziană spațială întâlnește un material ale cărui proprietăți fac orice design posibil de realizat.

Hi-Macs este un material tot mai utilizat pentru placarea pereților atât la interior, cât și la fațade ventilate, deținând toate certificările de reacție la foc, schimbarea culorii sub acțiunea razelor UV și întreținerea ușoară.

Pentru a mări senzația de spațiu și adâncime a magazinului peretele de fundal a fost placat cu oglindă, iar tavanul a fost realizat din Barisol cu retroiliminare LED.

Astfel, arhitectul Dracea reușește un design incredibil, spectaculos prin simplitate și minimalism, trasmițând aerul de lux al noului Optiplaza Boutique prin îmbinarea materialelor clasice cu cele contemporane: furnir de lemn exotic și material acrilic compozit H-Macs.

Design: Arh. Răzvan Dracea, Arh. Cristina Cosulet / Ari Consult

Fabricație: Atvangarde Technology

Photo: Atvangarde Technology

Material: Hi-Macs Alpine White, Mdf furniruit

Locație: Optiplaza Boutique, București Băneasa Shopping City, decembrie 2016

Vrei și tu un astfel de proiect?

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne