Mobilier de hotel fabricat din HI-MACS pentru Ramada Plaza Craiova

Proiect spectaculos propus de Ardesign pentru grupul hotelier Ramada, care a deschis în octombrie 2015 primul hotel din sud-vestul țării situat în afara Bucureștiului, Ramada Plaza Craiova.

Conceptul de mobilier de hotel inspirat din creația lui Constantin Brâncuși se face remarcat prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești specifică marelui sculptor cu performanța materialelor de ultimă generație.

Fiind elemente de mobilier supuse traficului intens, specific unui hotel de mari dimensiuni, studioul de design a propus pentru fabricarea de mobilier hotelier specific – mobilier pentru recepție, mobilier pentru bar, mobilier pentru lounge, mobilier pentru lobby și mobilier concierge – un material ale cărui proprietăți combină rezistența la acțiune mecanică cu posibilitățile tehnice de prelucrare, întreținerea și mentananța ușoară.

Mobilierul pentru recepția hotelului este inspirat din Coloana Infinitului, întreaga caroserie fiind realizată din HI-MACS Toffee Brown. Datorită proprietăților materialului de a se îmbina invizibil a fost posibilă fabricația dintr-o bucată a octoedrilor așa cum îi regăsim în Coloana lui Brâncuși. Separația dintre recepția hotelului și elementul de mobilier concierge se face printr-un stâlp masiv, carosat cu sticlă vopsită, ce dă consistență spațiului. Recepția înglobează trei posturi de lucru fabricate din HI-MACS Babylon Beige, ușor înclinate și supraînălțate până la cota tejghelei ce maschează desktopurile și aparatele pentru carduri.

Mobilierul retrodesk este compus din două elemente de mobilier din pal melaminat: corp de depozitare și respectiv placarea peretelui cu panouri de pal melaminat și ancadrament. Acestea se integrează în linia generală cromatică a mobilierului pe care îl regăsim în tot hotelul: esențe de nuc și mesteacăn.

Spațiul destinat pentru lounge și lobby a fost tratat de Ardesign ca o zonă multifuncțională și de relaxare în același timp, prietenoasă și elegantă, în care accentul a fost pus pe detalii și pe calitatea materialelor. Piesa centrală a acestei compoziții o constituie elemntul de mobilier pentru bar al hotelului. Acesta a fost realizat din HI-MACS Lucent de culoare Opal și HI-MACS Alpine White, iar fronturile au fost îmbrăcate în piele mov cu o textură sofisticată ce ne duce cu gândul la pielea de pisică de mare. Blatul din HI-MACS este retroiluminat cu leduri a căror temperatură de culoare încălzește atmosfera.

Pentru a accentua efectul dramatic al spațilui, dar și pentru a da adâncime locului, arhitecții au propus pe toată lungimea spațiului din spatele barului o placare cu oglindă și polițe volumetrice din HI-MACS Lucent prevăzute cu un sistem de liuminat LED la interior.

Zona de bar este încadrată de două volumetrii tapițate cu aceeași piele ca și barul, a căror formă ne duce cu gândul din nou la marele Brâncuși. Elementele luxoase sunt omniprezente: fotolii scoică, canapele tapițate cu catifea aurie și măsuțe cu blaturi din lemn prețios.

Întreaga zonă de lobby și lounge este separată de holul principal al hotelului prin alinierea unor jardiniere finisate în esență de nuc, din care “cresc” plante din platbandă de oțel roluită și vopsită în câmp electrostatic. Linia jardinierelor este întreruptă de o piesă centrală, fabricată integral din HI-MACS Lucent și Alpine White, intens iluminată, ce atrage atenția clienților încă de la intrare și care semnalizează zona de lobby bar.

HI-MACS, material de înaltă performanță de la LG Hausys

HI-MACS este un material compozit acrilic, produs de LG, ce poata lua orice formă prin prelucrare. Este utilizat pe scară largă atât în arhitectură, cât și în designul de interior. Este un material de înaltă performanță, regăsit în aplicații rezidențiale, comerciale cât și în spații publice, de la placări de pereți sau bucătării, la băi și elemente de mobilier.

Are în compoziție acril, minerale de origine naturală și pigment care, împreună, furnizeză o suprafață netedă, non-poroasă, îmbinată invizibil, ce vine în întâmpinarea celor mai înalte exigențe de estetică, funcționalitate, igienă și fabricație.

HI-MACS oferă posibilități nelimitate de design pentru suprafețe și continuă să inspire cele mai creative minți ale lumii. Zaha Hadid, Jean Nouvel, Rafael Moneo, Karim Rashid sau David Chipperfield printe alții, au realizat proiecte de-a dreptul fabuloase, de la bucătării și băi, incluzând elemente decorative, de la hoteluri și până la muzee, la galerii comerciale sau fațade de clădiri.

HI-MACS este un material termoformabil. Utilizând un proces de încălzire simplu se pot obține forme termoplastice tridimensionale. Prin încălzire, Hi-Macs poate lua forma oricărei matrițe, rezultând elemente organice, curbe, proprietăți pentru care este propus de arhitecți și designeri de proiect în întreaga lume.

HI-MACS este un material ce se îmbină invizibil. Prin simpla lipire cu adeziv specific și șlefuire rezultă elemente dintr-o bucată, monolitice, lucru imposibil de obținut utilizând materiale tradiționale.

HI-MACS este fabricat într-o gamă largă de culori și texturi. Anual designerii de produs de la LG propun culori și texturi noi în trend. Coleția curentă conține 86 de culori și texturi, inclusiv gama Lucent ce permite efecte de translucență la retroiluminare.

HI-MACS este un material durabil. Deși este cel mai rezistent dintre materialele “solid surfaces”, poate fi prelucrat în același fel precum lemnul. Poate fi tăiat, frezat, găurit, lipit, șlefuit cu utilaje și unelte simple de tâmplărie.

HI-MACS este un material igienic. În termeni de igieă, HI-MACS nu absoarbe umezeala, este rezistent la pete, ușor de întreținut cu produse uzuale de curățenie și de reparat. După ani de utilizare, în caz că apar zgarieturi, printr-o simplă reșlefuire va arăta ca în prima zi datorită structurii omogene.

HI-MACS este certificat pentru aplicații de exterior. În termeni de rezistență la foc, material ecologic și igienic, HI-MACS este singurul material compozit acrilic ce deține certificare ETA (European Technical Approval) pentru fațade de clădiri.

HI-MACS oferă garanție lungă în utilizare. LG Hausys împreună cu fabricatorii autorizați, QUALITY CLUB, oferă 10 ani garanție pentru produsele fabricate.

HI-MACS este următoarea generație de materiale. Fabricația HI-MACS presupune utilizarea celor mai noi tehnologii de fabricație pentru materialele cu compoziție acrilică. Față de materialele similare, care trec printr-un simplu proces de tratament chimic (chemichal cure), HI-MACS este supus unui al doilea tratament prin care este încălzit și expus controlat la temperatură (thermal cure), astfel că materialul devine mai dens, mai omogen, mai rezistent la zgârieturi și acțiune mecanică și, deci, mai durabil. Rezistența la schimbarea culorii sub acțiunea razelor UV este de asemenea superioară materialelor similare. Nu în ultimul rând, lucru foarte apreciat de fabricatori, datorită acestui tratament capătă performanțe superioare de termoformare și este mai ușor de prelucrat.

 

Design: Ardesign

Fabricație: Atvangarde

Material: HI-MACS Alpine White, Lucent Opal, Toffee Brown, Babilon Beige

Locație: Hotel Ramada Plaza Craiova

Galerie Foto

S-ar putea sa te intereseze si...

Contacteaza-ne