Solutii complete pentru mobilier farmacii de la Atvangarde.

Proiectarea si fabricatia pentru mobilier farmacie trebuie sa tina cont de particularitati specifice industriei de retail farmaceutic: functionalitate, ergonomie, posibilitatea de identificare usoara a produselor,expunere si depozitare organizata a acestora, utilizare optima a spatiului si nu in ultimul rand normele legislative in vigoare privind mobilierul farmaceutic.

1. Mobilier farmacie pentru oficina.

Oficina este spatiul destinat expunerii si vanzarii produselor specifice. Uzual intalnim urmatoarele categorii de mobiler farmaceutic:

mobilier perimetral regasit sub forma de panouri expunere pal melaminat, panouri expunere MDF vopsit, panouri cu sine slat wall, volumetrii de tip back wall sau vitrine farmacie inchise cu sticla securizata;in toate cazurile aceste panouri trebuie sa raspunda cerintelor legate de capacitate incarcare per raft farmacie, flexibilitate in expunere iar acest deziderat este in general rezolvat prin utilzarea de profile slat wall sau sine aluminiu perforate montate vertical, dar si unor cerinte legare de promovare de produse sau marci (posibilitatea integrarii de casete si panouri luminoase); expunerea se face pe polite, rafturi, console si agatatori metalice pentru blistere.

mobilierul de camp – mai multe tipuri de elemente regasim in aceasta categorie: counter farmacie, cash desk, tejghea farmacie, insule expunere sau gondole accesorii; foarte diferite ca forme, dimensiuni, design dar si materiale utilizate la fabricarea lor: MDF vopsit, pal melaminat, HPL, sticla, plexiglas si, din ce in ce mai frecvent in ultimii ani (datorita proprietatilor specifice legate de rezistenta, termoformare, imbinari invizibile) materiale compozite acrilice cum ar fi Hi-MACS, Corian, Staron etc.

mobilier vitrine farmacie – este o categorie aparte de mobilier cu o functionalitate duala in care pe primul plan trece reclama, comunicarea, mesajul legat de produs sau marca si pe planul secund expunerea de marfa propriu-zisa. Ca forme de comunicare incorporeaza de la simple printuri pana la casete luminoase de mici dimensiuni, cu iluminare sau fara.

2. Mobila farmacie pentru receptura, laborator si depozitare.

Receptura sau spatiul in care se prepara retele de farmacie magistrale si oficinale.Mobilierul trebuie sa indeplineasca acelaesi cerinte specifice mobilierului de laborator: curatare usoara, imbinari dintr-o bucata ce nu permit acumularea mizeriei, rezistenta mecanica si chimica sporita etc. Foarte potrivite pentru aceste aplicatii sunt blaturile compozite cum ar fi Hi-MACS sau Corian, materiale ce detin proprietati de igiena certificate pentru laboratoare, sali de operatii, clinici medicale, spitale si industrie farmaceutica.

Mobilier depozitare farmacie – pe langa cerintele specifice de rezistenta si intretinere usoara trebuie sa mai indeplineasca si cerinte legate de organizare, identificare usoara a produselor si acces ergonomic la acestea. Printre cele mai utilizate elemente de mobilier farmacii sunt sertarele pentru farmacie.

Sertare farmacie.

Utilizate in Europa si in lume de multi ani sertarele pentru farmacie au devenit un accesoriu de mobilier indispensabil depozitari, organizarii si identificarii rapide a medicamentelor. In general, indiferent de producator sunt doua categorii: pentru utilizare verticala incorporate in mobilier de tip soldat si utilizare orizontala in general sub blaturi de lucru in receptura sau sub blat counter oficina. Sertarele pentru farmacie sunt concepute astfel incat sa faciliteze o serie de avantaje in exploatare:

-functionale: permite organizare atat pe orizontala cat si pe verticala;

-modulare: fabricate in mai multe variante de latime, adancime si inaltime pentru a oferii flexibilitate maxima; sertarele se monteaza in cadre metalice de diferite inaltime care pot fi combinate rezultand astfel o multitudine de configuratii;

-organizare optima a stocurilor de medicamente datorita sistemelor de compartimentare si identificara usoara prin sistem de etichetare;

-durabilitate: sunt realizate din otel,cu extragere completa, glisare pe rulmenti silentioasa ce permite oprirea pe pozitie sau revenire in pozitia inchis daca nu au fost deschise complet;

-design si personalizare: fronturile pot si concepute ca forma dimensiuni si material/texture dupa dorinta clientului: MDF vopsit, pal melaminat, Hi-Macs, tabla vopsita electrostatic etc.

3. Semnalistica pentru farmacii.

Atvangarde detine tehnologie de fabricatie si know-how specifice industriei publicitare avand capabilitatea de a fabrica elemente de semnalistica: casete luminose, cruci iluminate cu LED,logo-uri si sigle prelucrate CNC.

Atvangarde detine tehnologie de fabricatie mobilier farmacie de ultima generatie, capacitate de productie si montaj in masura sa asigure deschideri de puncte de lucru simultan.Producem de ani de zile mobilier pentru lanturi farmaceutice cunoscute:Dona, Centrofarm, Plafar.